Derfor bør du velge en allsidig kunstutdanning

Er du kreativt anlagt, men vet ikke helt hva du kan bruke dette til? Da kan en grunnutdanning innen kunstneriske fag være noe for deg.

Her på Ålesund Kunstfagskole tilbyr vi et toårig studieløp hvor du får en grunnutdanning innen billedkunst og design.

Her lærer du basisen for alle yrker hvor man jobber med visuell utforming, fargebruk, idèutvikling og kommunikasjon.

Dette kan du bruke det til

Grunnkunnskapen man lærer hos oss tar mange med seg videre for å utvikle sin egen karriere. Mens andre bruker dette for å komme inn på andre kunst- og designhøgskoler, arkitekthøgskoler og lignende.

Vi har også en rekke studenter som kommer hit for å utvide kompetansen sin. Både lærere, formgivningslærere og sykepleiere har studert hos oss.

Les mer her om hva våre tidligere studenter jobber med i dag.

Kursene er delt inn i tre fagområder

Skoleuken inneholder fire dager med fagkurs, og en dag med kunst- eller designteori, filosofi, kunsthistorie og croquis. Kursene ligger under de tre overordnede fagområdene 2D, 3D og teori

To år hos oss gir muligheten for bachelor i Skottland

Vi har et samarbeid med det skotske universitetet University of Dundee og deres fakultet for kunst og design som heter Duncan of Jordanstone College of Art and Design. 2 år hos oss og to år ved DJCAD i Skottland, gir deg en bachelorgrad i kunst eller design.

Les mer om en bachelorgrad innen kunst eller design i Skottland her.

Søk Ålesund Kunstfagskole fra januar

Vi åpner opp for søknader rett over nyttår, og søknadsfristen er 15. mai. Om ikke alle plassene blir fylt opp, holder vi åpent for løpende inntak til det er fullt.

Her kan du lese om opptaksprøven for 2017.