Internasjonal utstilling kuratert av studentene

Internasjonal utstilling kuratert av studentene

For første gang viser 2. års studentene fra Ålesund kunstfagskole en samarbeidsutstilling med vår Skotske partner DJCAD, og studiet Art and Humanities. Utstillingen vises på Mottaket og åpner 1.mars.

Hva er en utstilling?

2.års studentene våre begynte å jobbe med dette temaet i oktober. De måtte sette seg inn i hva kuratorens rolle er, hvordan går man frem for å finne kunstnere og kunstverk, hvordan forholder man seg til presse, kunstnerne, lokalene, frakt (og toll), tekster, montering, åpning, møte med publikum, og alle slags skrevne og uskrevne regler. Så når utstillingen, med fire kunstnere knyttet til vår samarbeidskole DJCAD, står klar så er vi alle svært stolte.

Utstillingen åpner fredag 1.mars kl 19, og holder åpent til kl 21.

Videre åpningstider er:

lørdag 2. og søndag 3.mars kl 11 – 16.

torsdag 7. og fredag 8.mars kl 15 – 19.

lørdag 9.mars kl 11 – 16

Du finner utstillingen i det kunstnerstyrte prosjektrommet Mottaket, Nedre Strandgate 2, i sentrum av Ålesund. Studentene står klare til å snakke om utstillingen for deg som stikker innom. Velkommen!

 

Inner, outer and physichal landscapes

I arbeidet med utstillingen valgte studentene våre å invitere kunstnere gjennom en «open call». Kunstnerne som ble invitert er nyutdannende og på en eller annen måte knyttet til MFA studiet i Art and Humanities ved DJCAD, i Dundee, Skottland. Det kom inn søknader fra kunstnere fra Storbritannia, USA, Canada, Romania og Ungarn, og prosjektet ble etterhvert svært internasjonalt. I studentenes prosess med å velge ut kunst som kunne «knyttes» sammen ble Laura Hope, Oana Stanciu, Brittany Kieler, Zsofia Jakab valgt til å stille ut sine kunstverk på Mottaket.

 

Laura Hope (CA) har røtter i «careful looking» og de store panoramabildene utforsker landskapet vi mennesker lager både for å skape et sted, men også våre forsøk på å finne oss selv. Les mer om Lauras arbeid her.

Oana Stanciu (UK) er en preformancekunstner som jobber med bilder og film og hun utforsker menneskekroppen i samspill med hverdagsobjekt, som får beskueren til å måtte finne nye måter å observere dem på. Les mer om Oanas arbeid her.

Brittany Kieler (US) jobber med den globale utvekslingen av historikk og begrensningene med den menneskelige viten. Les mer om Brittanys arbeid her.

Zsofia Jakabs (UK) skulpturer jobber med motsetningene i det skjønne og terroren, det kroppslige og det eteriske, det kjente og det ukjente.Les mer om Zsofias arbeid her.

Kunstnere og studenter

To av de deltagende kunstnerne har kommet til Ålesund for å utføre stedsspesifikke arbeider her. Laura Hope har tegnet og malt rett på veggen i Mottaket, og hennes nydelige, forvrengte observasjoner av bystrukturer og topografi korresponderer så godt med bylivet man kan se gjennom vinduene like ved.

Oana Stanciu stiller ut fotografier i visningsrommet. Hun vil også gjennomføre en performance sammen med fire av studentene, under åpningen. Vi ser frem til både åpning og resten av utstillingen, og vi takker kunstnerne som byr på seg selv i samarbeidet med studentene. Prosjektet har vært ledet av Terese Longva fra ÅKS og Liam McLaughlin fra DJCAD.