Kurs

Kurs

Vi holder innimellom kurs for andre enn våre studenter. Kursene varierer fra år til år alt etter kapasitet og muligheter. De siste årene har vi hatt kurs for ungdom i høstferien og kurs for aktuelle søkere i vinterferien.

Høstferiekurs 2018 – 1.ledig plass!

Har du skull skills?

Lissette Escobar har valgt leire som sitt kunstneriske materiale, og hun har skull skills i massevis. Derfor er det fantastisk flott å kunne invitere til to-dagers kurs her på kunstfagskolen, men henne som lærer. Kurset varer fra kl 10 – 15, torsdag 11. og fredag 12. oktober, og det er ment som en smakebit for deg som har lyst å prøve deg på kunstneriske utfordringer, og som er nysgjerrig på Ålesund kunstfagskole. Det er gratis å delta. Du kan melde deg på ved å fylle ut skjemaet nederst på siden her. Vi har plass til maks 15 deltagere, så her er det viktig å slå til raskt.

Kursinnhold

Gjennom intuitiv og leken tilnærming til leire skal vi forme en maske som tar utgangspunkt i hodeskallen. Ved modellering i leire skal vi eksperimentere og reflektere over hvordan vi opplever hodeskallen, en grunnlegende form i menneskets anatomi. Gjennom tiden, har den vært et kraftig symbol innen kunst i nesten alle kulturer og religioner. Skjelettet er det som ligger igjen etter forfallet av våre menneskelig kropper. Men er dette skummelt eller vakkert?

I to dager, skal vi gå gjennom grunnlegende teknikker innen modellering i leire og den keramiske prosessen.

I kurset blir det rom for å eksperimentere, og å finne vår egen måte å representere en figurativ form gjennom abstraksjoner, assosiasjoner og forenkling av formen.

Resultatet blir en ut-hullet maske. Til slutt av kurset kan deltageren selv velge om masken skal brennes eller om den blir resirkulert.

Litt praktisk…

Skolen ordner med leire til alle deltagerne. Men man må ta med seg:

Forkle

Plastboks med lokk (yoghurt eller rømmeboks)

Bomullstekstiler (gamle håndklær eller t-shirt)

Plastpose (handlepose fra butikk)

Modelleringsverktøy (dersom du har)

Matpakke og drikke.

Høstferiekurs

Påmeldingsskjema Høstferiekurs
  • Kursene er for ungdom i alderen 13 - 17 år
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.