Miljø

Studiemiljøet betyr svært mye. På en liten skole som vår kommer alle litt nærmere hverandre og man blir godt kjent både faglig og menneskelig.

Miljø_stud
Foto: Frank Stenersen

Bli kjent – bli trygg

Ved oppstarten av hvert skoleår har vi full fokus på å bli kjent med hverandre. De nye studentene skal bli kjent med hverandre. De skal bli kjent med 2.klassen, lærere og administrasjonen. Nye relasjoner oppstår. Noen blir kortvarige, mens andre vil vare i mange år. Noen relasjoner blir bare vennskapelige, mens andre blir også faglige. Husk at nettverket er utrolig viktig for å klare seg som frilanser. Og noen opplever at deres faglige nettverk oppstår på Ålesund kunstfagskole.

Et godt skolemiljø er viktig av svært mange grunner. For det første har alle det bedre når man er fortrolig med den man møter hver dag. Men en like så viktig grunn er at studentenes miljø er så viktig for deres læring. Kunsten rører oss mennesker og for å kunne utforske dette som student trenger du å være trygg på dem som er rundt deg. Og de faglige relasjonene vokser som regel ut av de personlige.

Studenter betrakter Marlene Dumas "Models"
Studenter betrakter Marlene Dumas «Models»

Fag og sosialisering

Vi oppfordrer studentene til å arbeide med skoleprosjekter ut over kveldene. Det er det mange som benytter seg av men omfanget varierer fra år til år og fra periode til periode. Spesielt studenter som bor på hybel har en tendens til å «bo» mer på skolen enn på hyblene. Det er gjerne slik at atmosfæren blir litt mer avslappet og sosial på kveldstid. Studentene har egen kantine hvor de kan ordne seg mat og drikke. Noen kvelder popper man popcorn og setter på en film. Noen kvelder gjør man aerobic eller yoga i tegnesalen. Noen kvelder skravles det voldsomt. Og noen kvelder sitter studentene dypt inne i sin egen verden.

Vår lærer Hilde Marie Blindheim har ansvar for å følge opp noe av det sosiale arbeidet som skjer på skolen. Så da har vi opprettet Hildegruppa, den er så populær (nesten halvparten av studentene ville bli med) at den har blitt delt i to grupper. Den ene av disse gruppene har ansvaret for mindre sosiale og faglige arrangement som brettspillkvelder, juleverksted, filmkvelder osv. Den andre gruppa har har ansvar for større arrangement som for eksempel halloweenfesten i oktober.

På tur sammen

Det hender også vi drar på småturer. Vi kan dra på båttur til idylliske Lille Kalvøy, eller på atelierbesøk til for eksempel Ørnulf Opdahl, eller vi kan grille i fjøra, eller kanskje grille i bakgården.