Om oss

Det viktigste for oss er at hver enkelt av våre studenter finner sitt eget "språk", og kommer så langt som de bare klarer i sin utvikling. Vi bryr oss, og vi er her for studentene.

Dette årets karneval hadde tema kunstverk og kunstnere. Ikke mindre enn fire Frida Kahlo dukket opp. Foto: Bent Erik Myrvoll

20 + 20 studenter

Vi tar inn rundt 20 studenter hvert år. Det nøyaktige tallet kan variere noe fra år til år og er avhengig av både mengden på kvalifiserte søknader og størrelsen på 2.klasse. Til sammen utgjør første og andre klasse rundt 40 studenter. Dette skaper et nært og sosialt miljø. Skolens beskjedne størrelse gir fagpersonalet stor anledning til å følge opp den enkelte student. Vi er også opptatt av å gi personlig veiledning og grundig faglig evaluering gjennom helse skoleåret. I noen kurs bruker vi to faglærere for å få den beste oppfølgingen av den enkelte student. Vi bryr oss om studentene våre.

Administrasjonen

Rektor Trine Røssevold. Trine er skolens rektor og hun har ansvaret for skolens faglige opplegg. Hun legger timeplaner, leder prosjekter og følger opp både studenter og lærere. Hun er også billedkunstner og har noe undervisning. Trine begynte ved skolen i 2012.

Kontaktinformasjon til rektor epost: trine@alesundkunstfagskole.no. Telefon: 412 01 551

Kontorleder / daglig leder Stine Roald. Stine er skolens administrative leder og har mellom annet ansvar økonomi og rapportering hos oss. Hun er tilgjengelig for studentenes spørsmål om praktiske ting som for eksempel når studielånet kommer. Stine har jobbet ved Kunstskolen siden 2019.

Kontaktinformasjon til kontorleder stine@alesundkunstfagskole.no. Telefon 995 86 983

Lærere

Alle våre lærere er profesjonelle yrkesaktive kunstnere eller designere. Unntaket er lærer i kunsthistorie og i noen spesialkurs. Vi har en fast kjerne på fem lærere ut over dette hyrer vi inn aktuelle gjestelærere fra år til år. Vår kjerne består nå av:

Marianne Molvær Nygård – underviser hovedsaklig i visuell kommunikasjon, tegning og objekt.

Simon Wågsholm – underviser hovedsaklig i maleri, tegning og installasjon.

Terese Longva – underviser i ulike 3D temakurs, performance, og samtidskunst

Peder Alme – er håndverkeren vår. Han underviser i 3D modellering og form, samt tegning og ulike prosjekter.

Hilde Marie Blindheim – underviser i kunsthistorie, og er vår entusiastiske bibliotekar

Trine Røssevold – underviser innimellom i tegning og maleri, i tillegg til å være rektor ved skolen vår.

Andre kunstnere som underviser hos oss:

Karin Augusta Nogva

Damir Avdagic

Bent Erik Myrvoll

Geir Morten Brungot

Bjørn Vatne

Rakel Elice Huglen

Jan Otto Ertesvåg

Audun Alvestad

(klikk på navnet så kommer du til lærerens hjemmeside)