Studentliv

Studiemiljøet betyr svært mye for en god hverdag. På en liten skole som vår kommer alle litt nærmere hverandre og man blir godt kjent både faglig og menneskelig. For oss er det viktig at du har det godt her på skolen og på fritiden.

to gutter spiller gitar og ler

Et godt skolemiljø er viktig for læring

Kunsten rører oss mennesker og for å kunne utforske dette som student trenger du å være trygg på dem som er rundt deg. Alle har det bedre når man er fortrolig med den man møter hver dag. Derfor er godt skolemiljø svært viktig. Det at du trives og føler deg trygg på skolen er dessuten bra for læringen.

Ved oppstarten av hvert skoleår har vi fullt fokus på at dere skal bli kjent med hverandre. Som ny student vil du bli kjent med egen klasse, andreklassen, lærerne og administrasjonen. Vennskap oppstår, og også faglige relasjoner. Nettverket du bygger her vil være svært viktig for oppdrags- og jobbmuligheter etter studietiden. Ikke minst vil det å ha et faglig nettverk gjøre at dere i kunstnervirket og i arbeidslivet ellers stadig kan lære av og inspirere hverandre.

Her kan du høre hva tidligere studenter synes om studentlivet ved Ålesund kunstfagskole:

Sosialt på skolen, også etter at skoledagen er over

Studentene våre får egen nøkkel, og har tilgang til skolens lokaler mellom sju om morgenen og elleve om kvelden. Vi oppfordrer derfor de som har mulighet til å arbeide med skoleprosjekter på skolen utover kveldene. Her har de mulighet til å lære av hverandre og til å bli bedre kjent. Spesielt studenter som bor på hybel har en tendens til å «bo» mer på skolen enn på hyblene i perioder.

Det er nemlig slik at stemningen blir enda mer avslappet og sosial på kveldstid. Studentene har egen kantine hvor de kan ordne seg mat og drikke, og noen kvelder popper de popcorn og setter på en film. Andre kvelder gjøres det kanskje aerobic eller yoga i tegnesalen, eller det bare skravles noe voldsomt. Så har du noen kvelder der alle sitter dypt konsentrert og i sin egen verden.

Slik blir skolen mer enn en skole, den blir et sted man føler seg hjemme.

Selfie hos Ørnulf OpdahlSosiale og faglige arrangementer

Vår lærer Hilde Marie Blindheim har ansvar for å følge opp noe av det sosiale arbeidet som skjer på skolen. Derfor har vi opprettet Hildegruppa, som er så populær at den har blitt delt inn i to grupper. Den ene av disse gruppene har ansvaret for mindre sosiale og faglige arrangement som brettspillkvelder, juleverksted og filmkvelder. Den andre gruppa har har ansvar for større arrangement som for eksempel halloweenfest.

Vi drar av og til på småturer, som på båttur til idylliske Lille Kalvøy, eller på atelierbesøk til for eksempel Ørnulf Opdahl (se bilde). Er det sol og fint vær hender det seg at vi griller i fjøra eller i bakgården. Vi drar gjerne samlet til Parken kulturhus når elevene ved Fagerlia vidergående skole setter opp musikal. Kulturhuset byr på musikk, forestillinger andre kulturelle innslag. Se deres vanligvis fyldige kulturkalender for kommende arrangementer.

Studentsamskipnaden i Ålesund

Ålesund er i vekst som studentby og har sin egen studentsamskipnad Sit. Våre studenter er medlemmer av studentsamskipnaden og har dermed tilgang til alle velferdstilbudene Sit gir. Tilbudene utvides stadig så vi anbefaler deg å les om dette på nettsiden til Sit. Studentsamskipnaden skal snart få et helt nytt bygg ved NTNU campus. Dette vil mellom annet inneholde studenthybler som også våre studenter kan søke på.

Ålesund har også er eget studentersamfunn som går under den raffe forkortelsen ÅSS. ÅSS skaper liv og røre og står bak både festivalen U-KA og mange andre sosiale sosiale aktiviteter.

Hva kan du finne på i Ålesund på fritiden?

Som kunststudent i Ålesund blir du godt kjent med byen, studentmiljøet og kunstnerne her. Vi har nære og gode samarbeid med Kunstmuseet Kube, Jugendstilsenteret, KHÅK kunsthall og Høstscena, kulturfestivalen som arrangeres i slutten av september hvert år.

Flere av våre studenter har interesse for teater, kanskje er du en av dem? Da anbefaler vi å følge med på Teatret Vårt sine forestillinger. I Molovegen, kort gangavstand fra skolen, finner du Teaterfabrikken. For deg som er historieinteressert har Musea på Sunnmøre en rekke museer i Ålesund og elles i regionen.

Og du, er du glad i musikk? Her i byen er det full rulle med konserter hele året, og flere musikkfestivaler på sommerhalvåret. Ta for eksempel en titt på Jugendfest, som arrangeres hvert år i august, omtrent når skoleåret starter. Terminalen byscene har både større og mer lokale band på plakaten. Også bloggeren Bypatrioten har en super kulturkalender og mange gode tips til oss som bor i fine Ålesund.

Stad

Om du liker å være aktiv kan du sjekke ut de lokale svømmehallene, klatreklubben eller buldrehallen. Ønsker du å engasjere deg? Delta på Ålesund Pride og Bygdepride.

Du er tett på naturen når du er i Ålesund. Her er mye av alt; vind, vann, lys, skygge og naturens egne drama. Her kan du vandre langs sjøkanten og se bølgene slå, gå trappene til Fjellstua og belønne deg med en is når du kommer opp eller finne andre fjell å gå på. Hva med å ta en tur til Atlanterhavsparken for å hilse på pingviner og fisk, eller dra til Alnes fyr for å male? I Ålesund er du heller ikke langt fra en rekke turistfavoritter: Fuglefjellet på Runde, Hjørundfjorden, Sunnmørsalpene, Stadlandet, Loen Skylift – og la oss ikke glemme Geirangerfjorden. Les mer om hva du kan finne på i nærområdet på Visit Ålesund. I tillegg til å komme med forslag til reisemål og aktiviteter har de en god oversikt over caféer, utesteder og arrangementer.