Eli Therese Petersen

Eli Therese Petersen

Sensommeren 2006 var jeg rådvill etter å ha søkt på Kunstskolen i Bergen, men ikke videre til andre opptaket. Da jeg fikk anbefalt Kunstskolen i Ålesund var jeg generelt skeptisk ettersom jeg hovedsakelig ville jobbe med arkitektur og interiør og ikke med maleteknikker og skulpturering. Men jeg tok temmelig feil…

Etter 2 fantastiske og kreative år på Ålesund Kunstfagskole kom jeg videre både på arkitektskolen i Oslo og KHIB i Bergen, hvor jeg valgte å gå videre på interiørarkitektur og møbeldesign i Bergen.

Jeg tok ferdig min Master i Design i 2011 og stod litt bar-bak da der var lite jobber i Bergen for nyutdannede studenter. Og valgte å starte mitt eget firma Petrel-Design hvor jeg jobbet 50 %, og hadde kveldsjobb for å kunne stå stabilt økonomisk. Det ble mange småprosjekt med tegninger for private boliger og lite i kassen, mange stener å snuble i, men det var også utrolig givende.

To år senere fikk jeg en telefon fra kontoret Rom.as i Ålesund som trengte en interiørarkitekt, og jeg flyttet opp og jeg ble nyansatt med en bratt læringskruve som tegner for store prosjekter i samarbeid med Statsbygg, Kystverket, Brosundet Hotell, Devold Fabrikken, Koppernæs m.fl. Jeg fikk virkelig  jobbe slik jeg hadde drømt om med spesialdesign av møbler, private kunder med flotte boliger, kontorløsninger med spennende utfordringer, og fikk benytte meg av alt det kreative formspråket jeg hadde fått bygget opp.

I 2015 flyttet jeg til Bergen og startet et nytt kontor som heter AOZ i tårnet på USF. Her sitter jeg nå sammens med min kollega Mia Åkerlund hvor vi har jobbet oss opp med mange spennende prosjekter og samarbeidspartnere. Selv om vi har jobbet mye med små prosjekter til nå er jeg glad for at vi får tiden til å ta ett steg om gangen. Det å balansere drift, økonomi, kreativitet og salg har vært det tøffeste jeg noen gang har vært borti, men det har også vært essensielt for å være der jeg er i dag og kunne ikke ha vært dette yrket foruten.

Det jeg alltid ser tilbake til er den iveren som lærerene hadde på Ålesund Kunstfagskole, og den iveren etter å prøve ut nye ting, se etter nye teknikker, fordype seg i kunnskap  om varierte tema og det å være allsidig. Noe jeg prøver å ta med med i alle prosjekter.