så (R) art

Årets andreårsstudenter inviterer til undring når de viser sin avgangsutstilling så(R)art i prosjektrommet Mottaket i Ålesund sentrum. Utstillingen åpner lørdag 1.juni kl 14.00

så (R)art

Nakenrotte, skulptur i supersculpy, av Rosemarie Berglid

Hvert år, den første lørdagen i juni, åpner årets avgangsutstilling. For oss er dette årets høydepunkt. Studentene har prøvet, feilet, lykkes, erfart, lært og avlært gjennom sine to år. Vårt mål er at de i løpet av denne tiden skal ha funnet sin kunsteriske stemme. Og det er denne stemmen vi hører og ser under avgangsutstillingen. Avgangsutstillingen viser arbeider fra den knappe tre måneder lange eksamensperioden studentene har hvert gjennom. De har selv skrevet prosjektbeskrivelsene sine, lagt arbeidsplanene og utviklet arbeidene.

Mottaket

Blekksprut i papir, av Anette Heindorf

Årets avgangsutstilling finner du i det kunstnerstyrte prosjektrommet Mottaket, i Torghallen i Ålesund. Utstillingen har sin høytidlige åpning lørdag 1.juni kl 14, og vil ellers holde åpent til og med søndag 9.juni.

Her er åpningstidene for utstillingen:

Lørdag 1.juni kl 14 – åpning

Søndag 2.juni kl 12 – 19

Mandag 3. og tirsdag 4.juni kl 15 – 19

Onsdag 5. til søndag 9.juni kl 12 – 19

Introen til katalogen

«Røtter», collage av Antonina Mezhuieva

Dette er introen på denne katalogen, det tipper jeg at du på en måte gjettet.

Men om du var en av de som tenkte ”Så rart? Det er plutselig en intro her nå.” så er denne for dere… Og egentlig alle de andre som leser også

Og etter tips fra rektor så må en intro inneholde et dikt, som etter ren sammentreff heter det samme som utstillingen: SÅ RART! Av Inger Hagerup

”Så rart å være flaggermus

Og flakse rundt fra hus til hus

Og gå til sengs i trærne.

Men er det noen som forstår

Hvordan den kan få sove når

Den henger etter tærne?

Detalj fra maleri av Sigurd Vatnehol

Så rart å være edderkopp

Med nøste i sin egen kropp

Og spinne alle dage.

Men hvordan kan den gjemme på

Så mange kilometer tråd

I slik en mage?”

Takk for at du leste denne introen, også deg som forventet at den var der. Men for deg som tenkte ”Oi! Så rart at det.

Vi vil takke Mottaket i Ålesund for vårt gode samarbeid og mulighetene de skaper i Ålesund