Søk her

Da er det fullt opp med studenter i høstens 1.klasse. Det er derfor ikke lenger mulig å søke hos oss. Men, fortvil ikke, i januar åpner vi opp for søknader for skoleårene 2019-2021.

De to beste årene av ditt liv!

Det er kanskje drøyt å påstå at to år ved Ålesund Kunstfagskole vil bli de beste i ditt liv. Slikt vet man jo ikke helt. Men det vi vet er at svært mange av våre tidligere studenter kommer med akkurat denne uttalelsen. De forteller om faglige og personlige utbytter som både har fått dem inn på de studiene de har ønsket, og gitt dem retning i livet.

Søknad – generell informasjon

Vi har nå fylt opp 1.klassen og tar ikke imot flere søkere til denne. Men for skoleåret 2018-2019 vi også ledig kapasitet i 2.klasse og vi har da mulighet til å ta inn kvalifiserte søkere rett til 2.klasse. Informasjon om dette finner du her.
Søknaden din består av et skjema som skal fylles ut og arbeidsoppgaver som skal løses. I skjemaet spør vi blant annet om hvorfor du vil studere hos oss. Dette handler om din motivasjon og er et av de viktigste punktene i søknaden. Vi anbefaler derfor at du bruker spesielt god tid på dette. Skjemaet utvider seg så du kan skrive så langt du vil.
Opptaksprøven varierer fra år til år. Alle som søker må gjøre denne. Det er flere måter å sende inn oppgaven på. Vi tar imot originalarbeider som du enten kan levere direkte på skolen, eller sende pr post. Velger du å sende i posten er adressen vår: Hellegata 12, 6004 Ålesund. Men den enkleste måten er nok å sende inn arbeidene digitalt. Da fotograferer eller scanner du arbeidene dine og laster filene opp i søknadsskjemaet. Vi anbefaler at du samler filene i en zip. Da går alt så mye enklere. Du kan også slå sammen bildene i en pdf. Om du får problemer med filopplasting kan du alternativt sende filene på epost til inspektor@alesundkunstfagskole.no

Opptaksprøven

Opptaksprøven for skoleårene 2018-2020 er todelt:

Performance av Ann-HelenDel 1: ”Hvem er du?”
Denne oppgaven kan lese og tolkes på mange ulike måter. Den kan være helt konkret og vise deg slik du ser ut på utsiden, eller den kan være mer filosofisk og åpen. Det finnes ingen rett eller feil tolking. Vi er nysgjerrig på hvordan akkurat du vil løse denne, og håper at du vil overraske oss. Du velger selv hvilket uttrykk, teknikk osv du vil bruke. Velg den teknikk du liker best.

Del 2: Åpen oppgave: Lever minst tre ulike arbeider i minst tre ulike teknikker og uttrykk.
I den åpne oppgaven er vi spesielt opptatt av hva du kan, og er interessert i. Teknikk, format, materiale og uttrykk kan være alt mulig: tegning, tatovering, maleri, leire, installasjon, fotografi, collage, plastilina, stein, glass, akvarell, tekst, lys, lyd…..

Du må gjerne levere inn flere enn tre arbeider om du ønsker det. Men tre er minimum.

Opptaksprøve for 2019 legges ut her i starten av januar 2019

Modellering med Astrid. Foto: Andrew BartonSlik foregår opptaket

Søknaden din registreres etter hvert som den kommer inn. Ganske raskt etter søknadsfristen starter en kunstfaglig jury med sine vurderinger av søknadene. Da avgjør denne om en søker er kvalifisert eller ikke.

Alle som søker vil få skriftlig svar enten de får tilbud om plass eller ikke. Får du tilbud om plass kan du takke ja og betale et depositum på kr 1000. Da er studieplassen din.

Under opptaket ser vi etter ferdigheter innen visuelle uttrykk, men vi ser også etter motivasjon og lyst til å lære. Det har også betydning at søknaden har et originalt og personlig preg. Vi er nysgjerrig på hvem akkurat du er, og vi ser etter ditt potensiale.

I tvil om du er god nok til å komme inn?

Mange av studentene våre har fortalt at de ikke trodde de var flinke nok til å klare opptaksprøven. Men så kom de inn likevel og har gjort det svært bra på kunstskolen. Dersom du blir litt utslått av det imponerende som studentene får til her, så kan vi forsikre deg om at du kommer til å greie ting du aldri hadde trodd du ville klare. Så vår oppfordring er at du skal søke. Hvis du er interessert i kunstskolen er det et utmerket utgangspunkt. Ta for all del kontakt om du er usikker.

Adrian modellerer i leire. Foto: Andrew BartonSpørsmål om studiene ved Ålesund kunstfagskole?

Ta kontakt med skolen dersom du er interessert i å studere hos oss. Du er mer enn velkommen innom på besøk både for å snuse på livet her og for å spørre om ting du lurer på. Vi gir normalt bare plass til fulltidsstuderende p.g.a. av undervisningens byggestruktur. Men det hender seg at vi åpner opp enkeltkurs for eksterne deltagere. Dette annonseres i så fall på nettsiden vår under menyen Nyheter. I et hvert studiespørsmål anbefaler vi deg å ringe eller sende epost til inspektør Trine Røssevold, som er den hos oss som har mest erfaring i å svare på faglige spørsmål.

E-postadresse: inspektor@alesundkunstfagskole.no  Telefon: 412 01 551