Søk her

Vi er nå helt klare for å ta imot søknader for 2019 - 2021. For å søke må du fylle ut skjemaet nederst på siden her, og du må løse opptaksprøven og laste denne opp som vedlegg, sammen med portfolio. Vitnemål og cv lastes også opp her. Søknadsfristen er 15.mai kl 23.59. Velkommen som søker.

De to beste årene av ditt liv!

Det er drøyt å påstå at to år ved Ålesund Kunstfagskole vil bli de beste i ditt liv. Slikt vet man jo ikke helt. Men det vi vet er at svært mange av våre tidligere studenter kommer med akkurat denne uttalelsen. De forteller om faglige og personlige utbytter som både har fått dem inn på de studiene de har ønsket, og gitt dem retning i sitt yrkesliv.

Søknad – generell informasjon

Søknaden din består av et skjema som skal fylles ut og arbeidsoppgaver som skal løses. I skjemaet spør vi blant annet om din motivasjon for å ville studere hos oss. For oss som vurderer hvem som skal få studieplass er dette ett av de viktigste punktene i søknaden. Vi anbefaler derfor at du bruker spesielt god tid på dette. Skjemaet utvider seg så du kan skrive så langt du vil.
Du trenger ikke generell studiekompetanse for å bli tatt inn hos oss. Men du må være 19 år (i søkeåret) og bestå vår faglige vurdering av opptaksprøven. Har du gått relevante linjer ved videregående skole, eller folkehøyskole, vil disse gi uttelling når vi vurderer. Opptaksprøven vektes 70% og formell kompetanse vektes 30%.
Opptaksprøven varierer litt fra år til år. Alle som søker må gjøre denne. Det er flere måter å sende inn oppgaven på. On du ønsker kan vi også ta imot originalarbeider som du enten kan levere direkte på skolen, eller sender pr post. Velger du å sende i posten er adressen vår: Hellegata 12, 6004 Ålesund. Men den enkleste måten er nok å sende inn arbeidene digitalt. Da fotograferer eller scanner du arbeidene dine og laster filene opp i søknadsskjemaet. Vi anbefaler at du samler filene i en zip. Da går alt så mye enklere. Du kan også slå sammen bildene i en pdf. Om du får problemer med filopplasting kan du alternativt sende filene på epost til inspektor@alesundkunstfagskole.no

Opptaksprøven

Opptaksprøven for skoleårene 2019-2021 er todelt:

Del 1: ”Hvem er du?”
Denne oppgaven kan lese og tolkes på mange ulike måter. Den kan være helt konkret og vise deg slik du ser ut på utsiden, eller den kan være mer filosofisk og åpen. Det finnes ingen rett eller feil tolking. Vi er nysgjerrig på hvordan akkurat du vil løse denne, og håper at du vil overraske oss. Du velger selv hvilket uttrykk, teknikk osv du vil bruke. Velg den teknikk du liker best.

Del 2: Åpen oppgave: Lever minst fem ulike arbeider i minst tre ulike teknikker og uttrykk.
I den åpne oppgaven er vi spesielt opptatt av hva du kan, og er interessert i. Teknikk, format, materiale og uttrykk kan være alt mulig: tegning, tatovering, maleri, leire, installasjon, fotografi, collage, plastilina, stein, glass, akvarell, tekst, lys, lyd…..

Du må gjerne levere inn flere enn fem arbeider om du ønsker det. Men fem er minimum.

Modellering med Astrid. Foto: Andrew BartonSlik foregår opptaket

Søknaden din registreres etter hvert som den kommer inn. Ganske raskt etter søknadsfristen starter en kunstfaglig jury med sine vurderinger av søknadene. Da avgjør denne om en søker er kvalifisert eller ikke.

Alle som søker vil få skriftlig svar enten de får tilbud om plass eller ikke. Får du tilbud om plass kan du takke ja og betale et depositum på kr 1000. Da er studieplassen din.

Under opptaket ser vi etter ferdigheter innen visuelle uttrykk, men vi ser også etter motivasjon og lyst til å lære. Det har også betydning at søknaden har et originalt og personlig preg. Vi er nysgjerrig på hvem akkurat du er, og vi ser etter ditt potensiale.

I tvil om du er god nok til å komme inn?

Mange av studentene våre har fortalt at de ikke trodde de var flinke nok til å klare opptaksprøven. Men så kom de inn likevel og har gjort det svært bra på kunstskolen. Dersom du blir litt utslått av det imponerende som studentene får til her, så kan vi forsikre deg om at du kommer til å greie ting du aldri hadde trodd du ville klare. Så vår oppfordring er at du skal søke. Hvis du er interessert i kunstskolen er det et utmerket utgangspunkt. Ta for all del kontakt om du er usikker.

Adrian modellerer i leire. Foto: Andrew BartonSpørsmål om studiene ved Ålesund kunstfagskole?

Ta kontakt med skolen dersom du er interessert i å studere hos oss. Du er mer enn velkommen innom på besøk både for å snuse på livet her og for å spørre om ting du lurer på. Vi gir normalt bare plass til fulltidsstuderende p.g.a. av undervisningens byggestruktur. Men det hender seg at vi åpner opp enkeltkurs for eksterne deltagere. Dette annonseres i så fall på nettsiden vår under menyen Nyheter. I et hvert studiespørsmål anbefaler vi deg å ringe eller sende epost til inspektør Trine Røssevold, som er den hos oss som har mest erfaring i å svare på faglige spørsmål.

E-postadresse: inspektor@alesundkunstfagskole.no  Telefon: 412 01 551

Søk her

• Last opp vitnemål nederst i søknadsskjemaet
  • Du kan også laste opp CV nederst i søknadsskjemaet
  • 250 - 500 ord
  • Studentene våre lærer sammen og av hverandre. Hvordan vil du være med å påvirke skolen?
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.