Søk kunstskole i Ålesund nå.

Vi har noen få studieplasser igjen til høsten og vi kjører løpende opptak.

Mange av våre tidligere studenter kaller de to årene hos oss for «De beste to årene i sine liv». Dette kan vi selvsagt ikke garantere, men vi kan love deg en helt spesiell opplevelse og utdanning her hos oss, som du vil få glede av resten av livet.

Dette tilbyr vi på Ålesund Kunstfagskole

Hos oss kan du ta en toårig utdanning innen visuelle kunstfag. To år hos oss gir deg en grunnutdanning innen  visuell kunst, og gir til sammen 120 studiepoeng.

Studier hos oss gir deg rett til støtte fra Lånekassen.

Slik søker du studieplass hos Ålesund Kunstfagskole

Hos oss må man kvalifisere seg til studieplass gjennom en opptaksprøve. Du må fylle 19 år det året du søker, og du trenger ikke generell studiekompetanse til å komme inn. Vi kjører nå løpende opptak. Søk via samordna opptak : https://www.samordnaopptak.no/info/

Frist for å søke Ålesund Kunstfagskole

Vi tar imot søkere løpende, så her er det første mann til mølla som teller.  Vi tar vanligvis inn rundt 20 studenter.

Har du erfaring innen visuell kunst, så kan du søke direkte til andre klasse. Les mer om hva du må ha for å søke rett til andre klasse: https://www.alesundkunstfagskole.no/bli-student/sok-rett-til-2-klasse/

Du får generell studiekompetanse ved toårig fagskole

Dersom du ikke har generell studiekompetanse fra videregående, kan du faktisk få det etter to år hos oss. For å få generell studiekompetanse må du gå to år ved samme studieprogram, og opparbeide deg 120 fagskolepoeng, eller studiepoeng. Skolen må også være godkjent av NOKUT. Dersom du har fag fra videregående som du sliter med å bestå, kan dette være en vei for deg som ønsker en kunstutdanning, samtidig som du får generell studiekompetanse.

Hos Samordna opptak kan du lese mer om hvordan du går frem.

Studieavgift ved Ålesund Kunstfagskole

Skolen vår er godkjent av NOKUT, og du får støtte fra Lånekassen for å gå her. Studieavgiften er på 43.000,- i året, men du betaler halvparten hvert semester. Dette dekkes av Lånekassen.

Materialpenger på 4000,- per år kommer i tillegg til studieavgiften, men dette dekker alt du trenger av materialer gjennom året.

Ta en bachelor i kunst eller design i Skottland

Vi samarbeider med Duncan of Jordanstone College of Art and Design (DJCAD) i Skottland, som betyr at du kan få godskrevet de to første årene hos oss, og søke deg rett inn i en bachelorgrad der. De tilbyr syv ulike linjer, og du kan lese mer her.

En nær og personlig studietid

Å studere ved Ålesund Kunstfagskole, er ikke det samme som å studere i en storby. Hos oss tilbyr vi noe helt annet.

Skolen vår er liten, og vi tar bare inn rundt 20 studenter hvert år. Dette gjør at man får mye tid med lærerne, og man blir godt kjent med hverandre. Vi samarbeider også mye med 2. års studentene, slik at vi får et tett forhold på tvers av årskull.

Ålesund har en fantastisk natur, og kalles «Jugendbyen mellom fjord og fjell». Du har kort vei til alt naturen har å by på, og dette gir inspirasjon du kan ta med deg i verkene dine.

Vi bruker lokalmiljøet rundt oss

Selv om Ålesund er en liten by, er det et yrende kulturliv. Vi har tette kontakter, og danner samarbeid med museer og kulturinstitusjoner i nærmiljøet. Vi samarbeider mye med fylkets kunstmuseum Kube, og de bruker gjerne våre studenter i forbindelse med arrangementer eller om kunstnere har behov for assistenter. Dette gir studentene våre viktige kontakter, og åpner dører for fremtiden.

Har du spørsmål rundt studier ved Ålesund Kunstfagskole? Husk at du alltid kan sende oss en henvendelse gjennom skjemaet på denne siden, eller ringe oss på +47 70 12 63 15.